Mer om Jane

Jane Eikeland

Jeg gikk selv på denne skolen i 2007. Jeg startet lære tiden min på MODO i stavanger, og for noen år siden ble den slått sammen med Modern Design Torgterrassen.

Etter noen år som frisør ønsket jeg flere utfordringer og nye oppgaver. Jeg begynte som lærer på Frisørinstituttet august 2012, og fikk jobbe med et fantastisk team som brenner for det samme. Her møter vi mange frisørspirer med ulike personligheter, som vi har gleden av å følge på veien til drømmeyrket deres.

Frisørfaget byr på mye kjekt. Jeg synes det er gøy med fargeteori/teknikker, klippeteknikker, styling, hårets oppbygging, make-up, proporsjoner, stil typer, produkter bla.
Jeg underviser i bransjekunnskap, hår og hodebunn, bryn og vipper- men har også tidligere undervist i fargeteori og fagterminologi.

Jeg synes det er ekstra spennende med kommunikasjonsbiten i bransjekunnskap, hvor en går i dybden på hvorfor vi oppfatter mennesker slik vi gjør, og hva vi som frisør må være obs på når vi
er rundt kunder/kollegaer/ osv. Hvordan kan vi engasjere andre på en positiv måte, og samtidig det å få elevene trygge slik at vi kan veilede på best mulig måte. Vi jobber mye med kroppsspråk.

Som lærer møter jeg på mange ulike elever, med forskjellig personlighet og læringskurve. Jeg er en tålmodig person som lytter på hver enkelt, og med flere læreteknikker som gjør at jeg er så heldig å få oppleve at elever knekker koder-  det gjør virkelig min dag!

Elevene fortjener oppdaterte lærere, som er trygge på faget og interessert i trendbildet.  Vi lærere har et tett samarbeid, og som har et stort fokus på dette.

Jeg får skikkelig brynt meg til tider med gode spørsmål fra elever, dette fører til gode diskusjoner som vi får løst i felleskap.  Samtidig får jeg sett kreativitet uten like som minner meg på hvorfor
jeg selv valgte dette yrket.  Å se elvene jobbe med et håndverk som krever disiplin og øvelse,- for å så oppnå et ferdig resultat, gjør at jeg aldri mister respekt for yrket mitt.

Du kan si dette er en vinn- vinn situasjon, jeg blir en bedre frisør og lærer av å være lærer på FI for sultne frisørspirer!