Lærer Frisørinstituttet Charlotte

Mer om Charlotte

Charlotte

Jeg begynte i lære som frisør i 2001, etter å ha tatt påbygg. Svennebrevet tok jeg i 2004, etter at jeg hadde fått sønnen min. I 2008 tok jeg i tillegg svenneprøven i Herrefrisørfaget. Jeg har tidligere vært fadder for våre lærlinger, og jeg jobber også ved Modern Designs avdeling på Amfi Vågen.

August 2020 var endelig muligheten for at jeg skulle begynne å undervise ved Frisørinstituttet. Det å lære andre gjennom opplæring eller undervisning har alltid vært en drøm. Og det får jeg lov til nå.

Det å få lov å dele den kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom alle mine år som frisør er så inspirerende, og jeg gleder meg til hver dag jeg skal stå foran vordene frisørspirer. Det gjør meg og mer kunnskapsrik og tryggere som frisør.

Jeg liker alt med frisørfaget så jeg underviser gjerne i alt, men tekniske klipper, highligths og extensions er det jeg synes er kjekkest. Nå har jeg undervist i HMS, stil og form, hygiene og renhold teoretisk. Dette følger selvfølgelig med videre i praksisen. Jeg underviser også i praktisk del innen farge og klipp, frisyreform og strukturomforming.

Frisør er jo så mye, hver dag er annerledes, du treffer så mange forskjellige personligheter. «Hver dag er en fest på jobb.» Samhold, gode kollegaer og latter i hverdagen – kan det bli bedre enn det?

Det kjekkeste med å jobbe i faget er mote, hår, sminke, skjønnhet, peoplewatching og windowshopping. For meg er det en hel verden som bare lyser opp å en hel dag kan gå bort i å bare sitte på et caféhjørne å bare «nyte» alt det fantastiske rundt meg.  Min mor sa fra jeg var liten at «Charlotte, hun blir nok frisør hun». Og det var aldri snakk om et annet karrierevalg for meg.