Frisør F-I Sandnes

Frisørstudie

5 måneders varighet, noe som gir rett til fradrag i læretiden.Vi følger VG2 læreplanen for frisørfaget med unntak fra felles programfag. Studiet dekker timetallet i VG2 frisørfaget. Studiet ender med 3 skriftlige og 1 praktisk eksamen. Etter endt studie har du tilstrekkelig faglig bakgrunn til å søke læreplass i en frisørsalong. Bli en del av fagets største læringsmiljø i distriktet. 

Læreplan VG2:

Studiet har oppstart to ganger i året.

Vårsemesteret uke 3 og Høstsemesteret uke 33

 

Hva kreves for å komme inn?

Grunnskolen skal være gjennomført. Ellers trenger du ingen forkunnskaper for å begynne hos oss. Forutsetning for å starte utdanningen er at du er motivert og virkelig har lyst å følge dine drømmer om å bli frisør. Undervisningen foregår på norsk, og du må derfor kunne norsk til å følge undervisning.

Skolen har rullerende opptak. Du kan søke helt frem til studiestart med forbehold om ledige plasser.  Vi starter et semester i august og et i januar.

 

Studieavgift 82.000,-

Skolen betaler eksamensavgift. Utstyrspakken med sakser, børster kammer osv. er inkludert i studieavgift. Som den eneste skolen betaler vi og melder elevene opp til eksamen FRI3102. Denne eksamen kreves for å få ta svenneprøven.

Registreringsgebyr 3000,-


Frisørinstituttet er godkjent for lån/stipend av Lånekassen

HVORDAN FÅR JEG SVENNEBREV?
Det er flere veier som leder til et svennebrev
En frisørutdannelse tar i utgangspunktet 4 år (48 mnd)
Normal modellen er 2 år på videregående skole og 2 år i bedrift.

Lærling
Når du går på en privatist skole gir den deg fratrekk for skoletiden. Du kan og kvalifisere til fratrekk i læretiden din med tidligere skolegang.

VG1 Design og Håndverk gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 gir 3 mnd. fratrekk.
VG 2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG2 gir 3 mnd. fratrekk.
VG3 Ingen VG3 gir fratrekk.
Frisørinstituttet gir deg 5 mnd. fratrekk i læretiden.

  1. Praksiskandidat
    Du kan velge å ikke gå ut i lære, men praktisere frisørfaget i 5 år (60 mnd.) og kun ta tverrfaglig eksamen FRI3102 og avlegge svennebrevet som privatist.

Kr. 82 000,-

inkl. eksamensavg, utstyr som sakser, børster, kammer osv. Registrertingsgebyr
+ Kr. 3 000,-