Spørsmål og svar

Her kan du få svar på de mest vanlige spørsmålene som blir stilt. Ikke nøl med å ta kontakt med oss selv om svaret på ditt spørsmål er listet nedenfor. Vi svarer deg så fort vi har anledning.

Grunnskolen skal være gjennomført. Ellers trenger du ingen forkunnskaper for å begynne hos oss. Forutsetning for å starte utdanningen er at du er motivert og virkelig har lyst å følge dine drømmer om å bli frisør. Undervisningen foregår på norsk, og du må derfor kunne norsk til å følge undervisning.

Skolen er godkjent for lån og stipend i ­Statens Lånekasse. Skolen følger VG2 læreplanen for frisørfaget med unntak av felles programfag (allmenne fag). Vi har samme timeantall som det offentlige tilbudet når det gjelder frisørfaget.  Elevene avslutter med offentlige eksamener. (FRI2001, 2002 og 2003) I tillegg har skolen valgt å la elevene ta tverrfaglig eksamen FRI3102 som en må ha for å gå opp til svennebrev.

Fylket utsteder et kompetansebevis for eksamensresultatene.

Prisen på skolen finner du på frisør siden under studieavgift fanen.  Skolepengene dekker alt materiell du trenger på skolen. Den dekker og eksamensavgiften. Skolen kan gjøre betalingsavtale med eleven i forhold til utbetaling fra Lånekassen.

Link til påmeldingskjema finner du øverst på siden. Eller du kan trykke HER

Skolen har rullerende opptak. Du kan søke helt frem til studiestart med forbehold om ledige plasser.  Vi starter et semester i august og et i januar.

Etter at vi har mottatt din søknad vil du få en bekreftelse på mail fra oss. Deretter vil du få papirer fra oss enten digitalt eller per post innen en uke. Vi antar at du er motivert da du har bestemt deg for å søke skolen.

Skolen går over et semester og har varighet på 5 mnd. Etter endt skole er du klar for å gå ut i læretiden din.

Avmelding før studiestart skal skje ved skriftlig henvendelse til skolens administrasjon. Registrerings avgift blir da ikke refundert.

Per i dag har bransjen behov for flere frisører. Vi legger en del av YFF (Yrkesfaglig fordypning) ut i bedrift. Her har du som elev gode muligheter for å vise dine holdninger, iver og dyktighet for potensiell arbeidsgiver. Det er alltid en fordel å ha minst mulig fravær på skolen. Fravær sier noe om holdninger. Vår erfaring gjennom mange år er at elevene er attraktive ute i bransjen.

Det er flere veier som leder til et svennebrev
En frisørutdannelse tar i utgangspunktet 4 år (48 mnd)

Normal modellen er 2 år på videregående skole og 2 år i bedrift.

Lærling
Når du går på en privatist skole gir den deg fratrekk for skoletiden. Du kan og kvalifisere til fratrekk i læretiden din med tidligere skolegang.

VG1 Design og Håndverk gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 gir 3 mnd. fratrekk.

VG 2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG2 gir 3 mnd. fratrekk.

VG3 Ingen VG3 gir fratrekk.

Frisørinstituttet gir deg 5 mnd. fratrekk i læretiden.

2. Praksiskandidat
Du kan velge å ikke gå ut i lære, men praktisere frisørfaget i 5 år (60 mnd.) og kun ta tverrfaglig eksamen FRI3102 og avlegge svennebrevet som privatist.