Mer om Alexandra

Alexandra Bergort

Jeg var elev ved Frisørinstituttet i 2014. Læretiden ble tilbragt på M44 i avdelingen til Modern Design. Svennebrevet tok jeg i 2016. Til daglig finner dere meg på MD salongen på Bryne når jeg ikke underviser. Jeg liker å engasjere meg så det kan fort være at dere ser meg dukke opp rundt forbi.

Høsten 2017 fikk jeg muligheten til å begynne å undervise ved Frisørinstituttet. Jeg sa allerede når jeg var elev ved FI at jeg en dag skulle undervise på skolen, og slik ble det jammen meg. Jeg har et ønske om å kunne dele den kunnskapen jeg har opparbeidet meg i faget. Det å se utviklingskurven til elevene gir meg mye inspirasjon. Og så har jeg muligheten til å bli med å forme fremtidige frisørspirer.

Jeg vil undervise i alt. Det jeg underviser i er praksis og jeg er innom langhåroppsett, Vipper og Bryn, farge, strukturomforming og klipp. Jeg liker å jobbe med hele bredden i faget. Det å se nysgjerrigheten og iveren etter å lære mer om faget gjør dagen min på skolen.

Det å kunne kombinere frisøryrket med ulike oppgaver er kjempespennende. Det å stå med kunder og få kreere med farge og fargeteknikker er fantastisk. Det er så mye spennende en kan gjøre med fargeteknikker og det gjør dagene veldig ulike i salongen. For så å få lov å undervise å inspirere fremtidige frisører gir energipåfyll på en helt annen måte. Kommer det noen oppdrag med makeup og foto seilende forbi så er jeg på plass. Noen som tror det er kjedelig å være frisør? Da kan dere spør meg, så skal jeg fortelle dere hvor kjekt vi har det.

En optimal dag på skolen er å få utfordringer fra elevene, og få veilede de gjennom utfordringene. Jeg er heldig som får ha så engasjerte kollegaer og elever rundt meg. Som igjen gjør at jeg får en personlig utvikling. For et fag vi jobber i!