Herreklipp og dameklipp!

Sist uke ble en veldig travel uke med mange kjekke oppgaver. Først på mandagen hadde vi herreklipp, vi hadde da skaffet oss modeller til dette. Tirsdagen var det dameklipp. Dette var første gang vi hadde klippemodeller, noe som var en smule nervepirrende og spennende på samme tid. Vi laget som alltid en plan før vi begynte og fikk denne planen godkjent av vår veileder. Jeg hadde en herreklipp som var halvlang, mer surfestil. Jeg brukte da to grunnformer i klippen, likelengder og økende lengder. Ofte bruker vi mer enn en av grunnformene, men i dameklippen min brukte jeg bare økende lengder. Det var gøy å klippe ekte mennesker fordi vi da får bruke alt vi har lært om ansiktsform, stil osv. Vi kan da skape en ny look på kunden, noe som ikke skjer i den grad når vi klipper dukkene våre. Alle kundene ble fornøyd med resultat og gikk smilende ut av salongen! 🙂 Vi er ferskinger, men jeg synes vi er flinke ferskinger, og vi vokser, gror og spirer hver dag!

Onsdagen sist uke hadde vi den berømte stelledagen, da ordner vi hverandre på håret og bruker en hel dag på dette! Veldig gøy! 😀 Skikkelig jentedag med farging, klipping, permanent, styling osv! 

Denne uken holder vi på med strukturomforming. Vi har også gått gjennom frisyreforming som ikke er permanent, men en forming som varer til neste vask. I strukturomforming former vi håret permanent, dette kan du kun endre ved en ny kjemisk strukturomforming. Vi har lært om reduksjonsfasen og oksidasjonsfasen, altså en red-oks reaksjon! Veldig spennede kjemi synes jeg! I reduksjonsfasen er det tyoglykolsyre som åpner skjellaget og gjør håret klart til en ny struktur, samtidig blir alle bindingene i håret brutt. Etterpå bruker vi en nøytraliseringsveske(oksidasjonsfasen)  som er nødvendig for at omformingen skal få en varig og stabil form i håret. Det er mange viktige “step” i en strukturomforming og det er veldig, veldig viktig at vi jobber rent, effektivt og nøye!! Vi må også følge oppskriften slavisk for hvordan vi går frem, fordi om det går galt, er det permanent! Vi kan altså ikke endre/korrigere utfallet så det må være perfekt første gang. No pressure students! 😉 Hehe, neida, det skal gå så bra så! Permanentmodell skal vi ha 3/10 neste uke!

Til dere som tror at viklingen(opprullingen) på spolene til permanent er lett; DERE TAR FEIL! Det er vanskelig å få alt håret stramt, linjene jevne osv osv, MEN vi blir bedre og bedre! 😀

Her kommer et lite bildedryss fra sist uke og denne uken!

ImageImageImageImage

 

Nydelig kunde som fikk håret klippet i økende lengder, ble hun ikke fin? 😀

 

 

ImageImage

 

Jeg som har “stellet” maria på håret med ny farge og styling!

 

ImageImage

Vikling:-) 

 

Image

Flinke maria som klippet en kul damefrisyre!

Xoxo Anne Karen

Én kommentar til “Herreklipp og dameklipp!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.