Lærerne på frisørlinja

Alle våre lærere jobber i en av Modern Design sine avdelinger og praktiserer faget ukentlig.

De er derfor oppdaterte og godt kvalifiserte fagarbeidere i tillegg til å være gode formidlere av faget.

[tabs]

[tab title=”Kristin”]

Kristin Lerbrekk

Jeg begynte i lære i 1998, og tok svennebrevet i 2000. Jeg har i tillegg tatt makeupartist i 2005 for å få mer kunnskap innen dette feltet og. Nå i 2016 og 2017 har jeg fått faglig påfyll innen farge og tatt Colour master. I tillegg til å undervise har jeg en stilling som utvikler i Modern Design, og jobber ved vår avdeling i Amfi Vågen. Jeg er ofte å finne i lokalene på skolen.

Mai 2012 begynte jeg å undervise på Frisørinstituttet. Det som gjorde at jeg ble lærer er at jeg elsker å lære bort, vise nye spirer hvor kjekk jobb vi har. Brenner for opplæring og utvikling. Det gjenspeiler i oppgavene jeg har i faget. Det gir meg mye energi i hverdagen. Se den fantastiske utviklingen eleven går igjennom fra første skoledag til siste skoledag.

Jeg underviser i fagterminologi- grunnformer. Bransjekunnskap- Hygiene og renhold, resepsjonstjenester, HMS. Fargeteori- fargeteknikker. Strukturomforming- vikleteknikker. Frisyreforming og tegning. Jeg liker alle element ved faget vårt og sammenhengen med de ulike elementene. Å undervise i teori eller praksis er like kjekt. Dagene sammen med elevene gir meg masse energi.

Det kjekkeste med å jobbe med dette faget er å møte ulike mennesker. En får jobbe kreativt, og utvikle og gjøre en forskjell for de vi møter. Det å kunne være med å bidra i opplæring og utvikling gjør at en vokser som person og får en fin utvikling selv. En må hele tiden være skjerpet og tilstede. Vi er en fin gjeng med kjekke kollegaer som utfyller hverandre og har ulike styrker.

Det er aldri en lik dag eller en kjedelig dag da vi møter ulike mennesker på vår vei. Alle har noe å bidra med.

Det jeg liker aller best med undervisningen er å se utviklingen til elevene og reaksjonen når de mestrer de ulike arbeidene de utfører. Elevene har en enorm iver og vilje til å lære. Dette gleder et frisørhjerte 🙂

[/tab]

[tab title=”Jane”]

Jane Eikeland

Jeg gikk selv på denne skolen i 2007. Jeg startet lære tiden min på MODO i stavanger, og for noen år siden ble den slått sammen med Modern Design Torgterrassen.

Etter noen år som frisør ønsket jeg flere utfordringer og nye oppgaver. Jeg begynte som lærer på Frisørinstituttet august 2012, og fikk jobbe med et fantastisk team som brenner for det samme. Her møter vi mange frisørspirer med ulike personligheter, som vi har gleden av å følge på veien til drømmeyrket deres.

Frisørfaget byr på mye kjekt. Jeg synes det er gøy med fargeteori/teknikker, klippeteknikker, styling, hårets oppbygging, make-up, proporsjoner, stil typer, produkter bla.
Jeg underviser i bransjekunnskap, hår og hodebunn, bryn og vipper- men har også tidligere undervist i fargeteori og fagterminologi.

Jeg synes det er ekstra spennende med kommunikasjonsbiten i bransjekunnskap, hvor en går i dybden på hvorfor vi oppfatter mennesker slik vi gjør, og hva vi som frisør må være obs på når vi
er rundt kunder/kollegaer/ osv. Hvordan kan vi engasjere andre på en positiv måte, og samtidig det å få elevene trygge slik at vi kan veilede på best mulig måte. Vi jobber mye med kroppsspråk.

Som lærer møter jeg på mange ulike elever, med forskjellig personlighet og læringskurve. Jeg er en tålmodig person som lytter på hver enkelt, og med flere læreteknikker som gjør at jeg er så heldig å få oppleve at elever knekker koder-  det gjør virkelig min dag!

Elevene fortjener oppdaterte lærere, som er trygge på faget og interessert i trendbildet.  Vi lærere har et tett samarbeid, og som har et stort fokus på dette.

Jeg får skikkelig brynt meg til tider med gode spørsmål fra elever, dette fører til gode diskusjoner som vi får løst i felleskap.  Samtidig får jeg sett kreativitet uten like som minner meg på hvorfor
jeg selv valgte dette yrket.  Å se elvene jobbe med et håndverk som krever disiplin og øvelse,- for å så oppnå et ferdig resultat, gjør at jeg aldri mister respekt for yrket mitt.

Du kan si dette er en vinn- vinn situasjon, jeg blir en bedre frisør og lærer av å være lærer på FI for sultne frisørspirer!

[/tab]

 

[tab title=”Silje”]

Silje Therese Tveit

Jeg var elev ved Frisørinstituttet i 2005. Læretiden min hadde jeg i Modern Design på Amfi Vågen. Svennebrevet tok jeg i 2008. Foruten å undervise jobber jeg og ved Modern Design sitt hårerstatningssenter Apollo. Her jobber jeg med hårdeler og parykker som er en annen hverdag enn å være frisør.

August 2010 begynte jeg å undervise ved Frisørinstituttet. Jeg begynte å undervise fordi jeg synes det å lære fra seg er givende og utrolig gøy. Jeg må hele tiden følge med på utvikling og elevene utfordrer meg. Det å utfordre meg selv er noe jeg liker.

Jeg underviser i fagterminologi, hår og hodebunn, bransjekunnskap og HMS. Jeg underviser og i praktisk arbeid. Jeg liker at faget har en så stor bredde og at en har mulighet til å utvikle seg i ulike retninger. En god dag er når en har klart å inspirere elevene.  Jeg ble veldig inspirert av lærerne selv når jeg gikk på skolen her.

Det å jobbe med undervisning, og også hårdeler og parykker er utrolig forskjellig. De som er på vei inn i et flott yrke og er nysgjerrige på den ene siden. Det å få se utviklingen som skjer hos den enkelte. Og den andre med å jobbe med mennesker som har et behov på grunn av hårtap, enten av naturlige årsaker eller sykdom. De ulike oppgavene gir meg mye på ulike måter.  Det kjekke med faget er at en får jobbe kreativt og det å utgjøre en forskjell. Få den gleden over å ha gjort noen veldig fornøyd er det ikke alle forunt å ha i jobben sin.

Jeg ønsker selv å være en inspirasjon for elevene slik som mine lærere var for meg. En optimal dag på skolen er en dag med mye positiv energi.

[/tab]

[tab title=”Linn”]

Linn Skjørestad Vervik

Jeg gikk læretiden min i Modern Design ved avdelingen på Amfi Vågen. Svennebrevet tok jeg i 2010. Jeg jobber enda som frisør på denne avdelingen samtidig som jeg underviser ved Frisørinstituttet.

Høsten 2012 begynte jeg å undervise ved Frisørinstituttet. Det å få begynne å undervise er givende og lærerikt. Jeg elsker å få lære fra meg til andre. Jeg synes at faget og det å ha forståelse for faget er spennende. Faget gir så mye mer når du har forståelse for hva du holder på med.  Til daglig jobber vi med mennesker, og fortsatt får jeg jobbe med mennesker. Bare det er på en annen måte.

Jeg underviser teoretisk i stil og form, hår og hodebunn og pigg og skjegg. I tillegg underviser jeg i praksis, og kan undervise i det meste som omhandler faget. Det å se at elevene mestrer og får forståelse for det jeg underviser i, er en fantastisk opplevelse.

Det å jobbe som frisør, og kunne gi kundene den gode følelsen, og få den gode følelsen selv gir meg mye i faget. Det å få kundene til å bli den beste utgaven av seg selv. Samtidig som jeg får jobbe kreativt og allsidig er utrolig flott. Det er ikke alle fag eller yrker en får jobbe så nær mennesker. Det å få bruke hode ved å tenke fag når en får utfordrende prosjekter som skal løses, og at en får utfordre seg selv faglig og personlig.

En god dag på skolen er når en opplever at elevene mester og får forståelse for det de holder på med. Det er heller ingen god dag om en ikke har det kjekt sammen med elevene. Det er viktig med positivt påfyll hver dag.

[/tab]

[tab title=”Alexandra”]

Alexandra Bergort

Jeg var elev ved Frisørinstituttet i 2014. Læretiden ble tilbragt på M44 i avdelingen til Modern Design. Svennebrevet tok jeg i 2016. Til daglig finner dere meg på MD salongen på Bryne når jeg ikke underviser. Jeg liker å engasjere meg så det kan fort være at dere ser meg dukke opp rundt forbi.

Høsten 2017 fikk jeg muligheten til å begynne å undervise ved Frisørinstituttet. Jeg sa allerede når jeg var elev ved FI at jeg en dag skulle undervise på skolen, og slik ble det jammen meg. Jeg har et ønske om å kunne dele den kunnskapen jeg har opparbeidet meg i faget. Det å se utviklingskurven til elevene gir meg mye inspirasjon. Og så har jeg muligheten til å bli med å forme fremtidige frisørspirer.

Jeg vil undervise i alt. Det jeg underviser i er praksis og jeg er innom langhåroppsett, Vipper og Bryn, farge, strukturomforming og klipp. Jeg liker å jobbe med hele bredden i faget. Det å se nysgjerrigheten og iveren etter å lære mer om faget gjør dagen min på skolen.

Det å kunne kombinere frisøryrket med ulike oppgaver er kjempespennende. Det å stå med kunder og få kreere med farge og fargeteknikker er fantastisk. Det er så mye spennende en kan gjøre med fargeteknikker og det gjør dagene veldig ulike i salongen. For så å få lov å undervise å inspirere fremtidige frisører gir energipåfyll på en helt annen måte. Kommer det noen oppdrag med makeup og foto seilende forbi så er jeg på plass. Noen som tror det er kjedelig å være frisør? Da kan dere spør meg, så skal jeg fortelle dere hvor kjekt vi har det.

En optimal dag på skolen er å få utfordringer fra elevene, og få veilede de gjennom utfordringene. Jeg er heldig som får ha så engasjerte kollegaer og elever rundt meg. Som igjen gjør at jeg får en personlig utvikling. For et fag vi jobber i!

[/tab]

[/tabs]

[one_third][button color=”dark” size=”small” link=”https://www.f-i.no/frisor-les-mer/”]Mer info om Frisørstudiet[/button] [/one_third][one_third][button color=”dark” size=”small” link=”https://www.f-i.no/spm-svar/”]Spørsmål & svar[/button] [/one_third][one_third_last][button color=”dark” size=”small”  link=”https://www.f-i.no/?page_id=201″]Påmelding[/button][/one_third_last]