Lærerne på frisørlinja

Lærerne på frisørlinja

Alle våre lærere jobber i en av Modern Design sine avdelinger og praktiserer faget ukentlig.

De er derfor oppdaterte og godt kvalifiserte fagarbeidere i tillegg til å være gode formidlere av faget.

Kristin

Kristin Lerbrekk

Jeg begynte i lære i 1998, og tok svennebrevet i 2000. Jeg har i tillegg tatt makeupartist i 2005 for å få mer kunnskap innen dette feltet og. Nå i 2016 og 2017 har jeg fått faglig påfyll innen farge og tatt Colour master. I tillegg til å undervise har jeg en stilling som utvikler i Modern Design, og jobber ved vår avdeling i Amfi Vågen. Jeg er ofte å finne i lokalene på skolen.

Mai 2012 begynte jeg å undervise på Frisørinstituttet. Det som gjorde at jeg ble lærer er at jeg elsker å lære bort, vise nye spirer hvor kjekk jobb vi har. Brenner for opplæring og utvikling. Det gjenspeiler i oppgavene jeg har i faget. Det gir meg mye energi i hverdagen. Se den fantastiske utviklingen eleven går igjennom fra første skoledag til siste skoledag.

Jeg underviser i fagterminologi- grunnformer. Bransjekunnskap- Hygiene og renhold, resepsjonstjenester, HMS. Fargeteori- fargeteknikker. Strukturomforming- vikleteknikker. Frisyreforming og tegning. Jeg liker alle element ved faget vårt og sammenhengen med de ulike elementene. Å undervise i teori eller praksis er like kjekt. Dagene sammen med elevene gir meg uansett energi.

Det kjekkeste med å jobbe med dette faget er å møte ulike mennesker. En får jobbe kreativt, og utvikle og gjøre en forskjell for de vi møter. Det å kunne være med å bidra i opplæring og utvikling gjør at en vokser som person og får en fin utvikling selv. En må hele tiden være skjerpet og tilstede. Vi er en fin gjeng med kjekke kollegaer som utfyller hverandre og har ulike styrker.

Det er aldri en lik dag eller en kjedelig dag da vi møter ulike mennesker på vår vei. Alle har noe å bidra med. Jeg blir trigget av å ha varierte dager og ulike oppgaver.

Det som trigger med undervisning er å se utvikling til elevene og reaksjonen når de mestrer de ulike oppgavene de skal utføre. Elevene har en enorm iver og vilje til å lære. Gleden de viser overfor et fantastisk fag, som vi alle er enige om at det er.

Jane

Jane Eikeland

Jeg gikk selv på denne skolen i 2007. Jeg startet lære tiden min på MODO i stavanger, og for noen år siden ble den slått sammen med Modern Design Torgterrassen.

Etter noen år som frisør ønsket jeg flere utfordringer og nye oppgaver. Jeg begynte som lærer på Frisørinstituttet august 2012, og fikk jobbe med et fantastisk team som brenner for det samme. Her møter vi mange frisørspirer med ulike personligheter, som vi har gleden av å følge på veien til drømmeyrket deres.

Frisørfaget byr på mye kjekt. Jeg synes det er gøy med fargeteori/teknikker, klippeteknikker, styling, hårets oppbygging, make-up, proporsjoner, stil typer, produkter bla.
Jeg underviser i bransjekunnskap, hår og hodebunn, bryn og vipper- men har også tidligere undervist i fargeteori og fagterminologi.

Jeg synes det er ekstra spennende med kommunikasjonsbiten i bransjekunnskap, hvor en går i dybden på hvorfor vi oppfatter mennesker slik vi gjør, og hva vi som frisør må være obs på når vi
er rundt kunder/kollegaer/ osv. Hvordan kan vi engasjere andre på en positiv måte, og samtidig det å få elevene trygge slik at vi kan veilede på best mulig måte. Vi jobber mye med kroppsspråk.

Som lærer møter jeg på mange ulike elever, med forskjellig personlighet og læringskurve. Jeg er en tålmodig person som lytter på hver enkelt, og med flere læreteknikker som gjør at jeg er så heldig å få oppleve at elever knekker koder-  det gjør virkelig min dag!

Elevene fortjener oppdaterte lærere, som er trygge på faget og interessert i trendbildet.  Vi lærere har et tett samarbeid, og som har et stort fokus på dette.

Jeg får skikkelig brynt meg til tider med gode spørsmål fra elever, dette fører til gode diskusjoner som vi får løst i felleskap.  Samtidig får jeg sett kreativitet uten like som minner meg på hvorfor
jeg selv valgte dette yrket.  Å se elvene jobbe med et håndverk som krever disiplin og øvelse,- for å så oppnå et ferdig resultat, gjør at jeg aldri mister respekt for yrket mitt.

Du kan si dette er en vinn- vinn situasjon, jeg blir en bedre frisør og lærer av å være lærer på FI for sultne frisørspirer!

Silje

Silje Therese Tveit

Jeg var elev ved Frisørinstituttet i 2005. Læretiden min hadde jeg i Modern Design på Amfi Vågen. Svennebrevet tok jeg i 2008. Foruten å undervise jobber jeg og ved Modern Design sitt hårerstatningssenter Apollo. Her jobber jeg med hårdeler og parykker som er en annen hverdag enn å være frisør.

August 2010 begynte jeg å undervise ved Frisørinstituttet. Jeg begynte å undervise fordi jeg synes det å lære fra seg er givende og utrolig gøy. Jeg må hele tiden følge med på utvikling og elevene utfordrer meg. Det å utfordre meg selv er noe jeg liker.

Jeg underviser i fagterminologi, hår og hodebunn, bransjekunnskap og HMS. Jeg underviser og i praktisk arbeid. Jeg liker at faget har en så stor bredde og at en har mulighet til å utvikle seg i ulike retninger. En god dag er når en har klart å inspirere elevene.  Jeg ble veldig inspirert av lærerne selv når jeg gikk på skolen her.

Det å jobbe med undervisning, og også hårdeler og parykker er utrolig forskjellig. De som er på vei inn i et flott yrke og er nysgjerrige på den ene siden. Det å få se utviklingen som skjer hos den enkelte. Og den andre med å jobbe med mennesker som har et behov på grunn av hårtap, enten av naturlige årsaker eller sykdom. De ulike oppgavene gir meg mye på ulike måter.  Det kjekke med faget er at en får jobbe kreativt og det å utgjøre en forskjell. Få den gleden over å ha gjort noen veldig fornøyd er det ikke alle forunt å ha i jobben sin.

Jeg ønsker selv å være en inspirasjon for elevene slik som mine lærere var for meg. En optimal dag på skolen er en dag med mye positiv energi.

Linn

Linn Skjørestad Vervik

Linn er i permisjon for tiden. Dere skal få vite mer om Linn litt senere.

Hun har vært med oss siden august 2012. Hun kommer sterkt tilbake etter permisjonen, og er en av brikkene i den flotte «buketten» med lærere.